Insealen

 • SAD 16B II

  draaitafel volautomaat

 • A 5000B II

  Draaiarm volautomaat

Wilt u uw producten efficiënter en steviger insealen? Strema biedt voor u de oplossing in onze palletwikkelaars. Graag leggen wij aan u uit welke oplossingen er zijn, welke folie u het beste kan toepassen, hoe wij u van dienst kunnen zijn en laten we ervaringen zien van onze klanten.

Zoekt u gelijk een efficiëntere oplossing voor het insealen? Neem dan contact met ons op.

Welke inseal oplossingen zijn er?

Natuurlijk is het mogelijk om uw producten handmatig in te sealen. Bij een erg lage capaciteit of een zeer grillige lading wordt dit namelijk vaak toegepast. Het heeft wel veel nadelen. Met name de zeer wisselende wikkelpatronen. Dit zorgt ervoor dat de folie niet volledig benut wordt en bent u uiteindelijk meer geld kwijt aan folie dan nodig is.

Insealen met Semi automatische of automatische sealmachines?

Wanneer u ervoor kiest om niet meer handmatig te gaan sealen is de vraag: Wat past beter bij mij semi automatisch of volledig automatisch? Deze keuze is afhankelijk van uw bedrijf en wensen. Daarom lichten wij beide soorten graag toe.

Wanneer u 5 pallets per uur gewikkeld moet hebben, is het verstandig om gebruik te maken met een semi automatische palletwikkelaar. Deze machines wikkelt steeds via hetzelfde patroon en zorgt voor een betere verpakking. Zo weet u precies wat u uitgeeft aan de folie en staat u gegarandeerd voor een veilige verpakking van uw producten. De snelheid is wel afhankelijk van de bekwaamheid van uw operator. Zo bent u sowieso in staat om tot 20-25 pallets per uur te wikkelen.

Wanneer u weinig bedienend personeel hebt, wordt een vol automatische palletwikkelaar toegepast. Een volautomatische palletwikkelaar heeft meerdere wikkelprogramma’s. Zo kunt u per lading afwisselen van programma.

Wilt u graag vrijblijvend advies over de keuze van uw palletwikkelaar? Neem dan contact op met Marcel Obdeijn. Met zijn kennis en ervaring adviseert hij u graag over uw mogelijkheden.

 

H 1300 VA

 • Draaitafel systemen
 • Semi automatische draaitafel systemen
strema benelux H 1300 VA
De H 1300 draaitafelwikkelaar is een robuuste semi-automaat

H 1400

 • Draaitafel systemen
 • Semi automatische draaitafel systemen
H 1400
De H 1400 draaitafelwikkelaar is een robuuste semi-automaat

SAD 16B II DBE

 • Draaitafel systemen
 • Vol automaat draaitafel systemen
SAD 16B II DBE
Maximaal toerental: 40 RPM Capaciteit tot 90 pallets/uur

Volautomatische folierol wisselsysteem

 • Overige
Volautomatische folierol wisselsysteem strema benelux
tot vier volle wikkelfolierollen in een buffer

Wat voor folie heb ik nodig met het sealen?

Het is van essentieel dat u een folie kiest die zowel flexibel als goedkoop is, aangezien de kosten van folies en verpakkingsmaterialen meetellen in de totale kosten. Tegelijkertijd moet de folie ook van goede kwaliteit zijn om uw producten veilig en stabiel te kunnen vervoeren. Zo moet het folie ook voldoende bescherming bieden tegen vocht en stof.

Rekwikkelfolie is voor de ideale keuze. Het folie kan zich uitrekken met 350%. Dit betekend dat 1 meter rekwikkelfolie uitgerekt kan worden naar 4,5 meter zonder dat het folie zwakker wordt. Zo worden uw producten ook veilig vervoert.

Insealen met een machine

Laat uw producten insealen met de machines van Strema

Bij Strema verkopen wij palletwikkelaars van hoge kwaliteit en die vriendelijk in gebruik zijn. Verwacht bij Strema kwalitatief hoogwaardige pallet sealmachines met een lange levensduur. Dankzij ons specialistische kennis en ervaring maken wij uw verwachtingen waar.

Neem anders een kijkje in ons assortiment en leer onze producten kennen. Of neem contact met ons op als u vragen heeft.

Hoe kan Strema een verschil betekenen voor uw bedrijf? Lees het verhaal van één van onze klanten!

Eén van onze klanten PepsiCo Veurne kampte met oplopende kosten en afnemende productiviteit. Ze zochten daarom een vervanging voor hun palletwikkelaars. Zo brachten wij de oplossing met onze dubbelkops armwikkelaars.

Dat resulteerde een besparing van zo’n 20 tot 25 procent folie per pallet met daarbij 100 gesealde pallets per uur met nog meer voordelen. Lees er meer over in dit artikel!

Veelgestelde vragen

Wat is insealen?

Insealen is het inpakken van producten met plastic folie. Wanneer u uw producten op de juiste manier sealed op een pallet dan worden uw producten op een veilige manier getransporteerd.

Waarom is insealen noodzakelijk?

Uw producten insealen is noodzakelijk wanneer u uw producten wil vervoeren zonder schade. De folie van het insealen houdt de producten bij elkaar en zorgt ervoor dat de producten op hun plaats blijven tijdens het vervoeren.

Wat is de beste folie voor het insealen?

Rekwikkelfolie biedt daarom de ideale uitkomst. Deze folie kan 350% uitgerekt worden, zonder dat het kwaliteit verliest. Rekwikkelfolie is daarom een efficiënte en kostenbesparende oplossing.

Welke manieren van insealen zijn er?

U kunt op drie manieren insealen; handmatig, met een semi automatische machine en volledig automatische machine.

Wat maakt STREMA® uniek?

 • STREMA® produceert zeer betrouwbare en geavanceerde wikkelaars welke speciaal zijn ontworpen voor volcontinue bedrijven. Volcontinue boven de 80 pallets/uur is geen uitzondering;
 • Zeer betrouwbare energievoorziening van de vaste naar de draaiende delen;
 • Sinds 1981 actief en produceert alleen palletwikkelaars. Alle kennis en energie wordt dan ook in de palletwikkelaars gestoken. Het resultaat: hoogwaardige, doordachte, geavanceerde wikkelaars.
Benelux Placeholder
Benelux
locations Placeholder
locations

Strema B.V.

Brochure downloaden?

Heeft u interesse in één van onze producten? Vraag hier onze brochures aan.

Brochure aanvragen

© 2023 Strema B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline