Ringwikkelaar

  • SAD 16B II

    draaitafel volautomaat

  • A 5000B II

    Draaiarm volautomaat

Beide wikkelaars kunnen over het algemeen een hoge capaciteit aan, maar er zijn duidelijke principiële verschillen:

Sleepring Ringwikkelaar
 Ø 2.400 mm, volledig open, IP20

Ringwikkelaar

Sleepring STREMA® Armwikkelaar
Ø 200 mm, volledig gesloten, IP54

Ringwikkelaar

Ringwikkelaar

Werking: Een grote draaiende ring waaraan de foliewagen is bevestigd beweegt zich verticaal op en neer om de te wikkelen lading. De energievoorziening voor de draaiende delen wordt verzorgd via een sleepring met sleepcontacten. Deze sleepring beweegt zich ook om de lading heen. De draaiende ring wordt ondersteund door een 10-tal wielen.

Principe: De sleepring heeft daardoor een grote diameter (± Ø 2.400), de af te leggen weg van de sleepcontacten over de sleepring is lang en de omtreksnelheid is hoog. Tevens moet er tijdens de verticale bewegingen veel massa (ring, foliewagen, geleidingen) verplaatst worden om dit te realiseren. De ring moet altijd boven de lading getild worden voor vrijgave pallet. Dit alles in combinatie met een open sleepring (IP20) waar vuil vrij toegang heeft en waar gevormde vonken vrij naar buiten kunnen. In combinatie met stof en vuil kan dit gevaarlijke situaties veroorzaken.

STREMA® Armwikkelaar

Werking: Alleen de foliewagen gemonteerd aan arm van wikkelaar beweegt verticaal op en neer. De sleepringen zijn gemonteerd in het hart van de machine bovenop de wikkelaar. Een robuust centraal lager verzorgd de draaibeweging.

Principe: De sleepring kunnen we daardoor uitvoeren in een kleine diameter (Ø 200 mm), de af te leggen weg van de sleepcontacten over de sleepring is kort en de omtreksnelheid is laag. Tevens hoeft er tijdens de verticale bewegingen weinig massa (alleen de foliewagen) verplaatst te worden om dit te realiseren. De arm draait naar de zijkant en er is vrijgave voor de pallet. Dit alles in combinatie met een gesloten sleepring (IP54) waar vuil geen toegang heeft en waar vonken niet naar buiten kunnen.

STREMA® volledig gesloten sleepring met zeer robuust centraal lager

Conclusie: De STREMA® Armwikkelaar heeft een zeer betrouwbare energievoorziening, een zeer stabiele aandrijving, lager energieverbruik (minder massa te verplaatsen) en veroorzaakt geen brandgevaarlijke situaties.

Benelux Placeholder
Benelux
locations Placeholder
locations

Strema B.V.

Brochure downloaden?

Heeft u interesse in één van onze producten? Vraag hier onze brochures aan.

Brochure aanvragen

© 2020 Strema B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline