foliewikkelaar
Strema levert met
35 jaar ervaring

 • SAD 16B II

  draaitafel volautomaat

 • A 5000B II

  Draaiarm volautomaat

Een foliewikkelaar van STREMA®

Een foliewikkelaar gezocht? Van enkele pallets tot wel 150 pallets per uur. STREMA® gaat deze uitdagingen aan.

STREMA® biedt betrouwbare foliewikkelaars voor iedere industrietak. Sinds 1981 is de Duitse producent van foliewikkelaars STREMA® actief en heeft het alle expertise op foliewikkelgebied in huis. Foliewikkelen zit ons in het bloed. Doordat we ons enkel en alleen bezighouden met foliewikkeltechniek, zijn onze producten doorontwikkeld en uitermate betrouwbaar. Niet voor niets draaien daarom vele foliewikkelaars 24/7 bij onze tevreden klanten, verspreid over heel Europa.

Kortom, hebben onze klanten Strema geholpen met de doorontwikkeling van onze foliewikkelaars. Ook u kunt profiteren van deze uitgebreide ervaringen. STREMA® B.V., 100% dochter van STREMA® GmbH helpt u graag verder met het verpakken van uw pallet ladingen.

Meer weten over foliewikkelaars en palletwikkelaars? Neem contact met ons op!

Wij delen onze kennis over foliewikkelaars graag met u!

Al 35 jaar houdt STREMA® zich bezig met de ontwikkeling en productie van geavanceerde foliewikkelaars. Daarom stellen onze klanten steeds hogere verpakkingseisen, een stabielere verpakking tegen minimale verpakkingsmateriaalkosten. Dit vraagt om specialistische kennis. STREMA® heeft deze kennis in huis. Wij delen dit graag met u!

Waarom een pallet wikkelen met wikkelfolie?

Deze vraag staat centraal. Verpakkingsmaterialen en foliewikkelaars zijn immers kostenverhogend. Nagenoeg alle producten die gestapeld worden op pallets zijn niet stabiel genoeg om zonder een verpakking te vervoeren. Bovendien moet er een vorm van verpakken worden gekozen voor deze ladingen. Het verpakken van deze ladingen kan op meerdere manieren gebeuren.

Kortom is het wikkelen met rekwikkelfolie de meest toegepaste en flexibele vorm en de goedkoopste optie.

Het voordeel om wikkelfolie te rekken

De rekwikkelfolie, die wordt gebruikt voor het verpakken van verschillende ladingen, is gemaakt voor het voorrekken. Zo worden de eigenschappen van de folie verbeterd, wat en betere verpakking oplevert. Ook zijn er rekwikkelfoliën op de markt die tot 350% opgerekt worden, dus 1 meter folie wordt uitgerekt naar 4,5 meter folie. De meest gebruikte diktes van de ongerekte rekwikkelfoliën variëren tussen de 15 en 23 micron.

Ook heeft de rekwikkelfolie een kleefzijde. Deze kleefzijde zorgt voor een beter verband van de totale lading. Om uw ladingen efficiënt en stabiel te kunnen verpakken moet het uiterste uit de rekwikkelfolie gehaald worden. Wordt de rekwikkelfolie minder voorgerekt dan dat deze aankan, dan blijft er veel elasticiteit achter in de folie. De verpakking zal veel blijven bewegen. Wanneer de rekwikkelfolie teveel wordt voorgerekt, dan treedt er foliebreuk op. Ook dit is een ongewenste situatie.

Daarnaast mag de folie de hoeken van de ladingen niet beschadigen of indrukken. Dit vraagt om een nauwkeurige balans tussen de voorrek, aanlegspanning van de rekwikkelfolie en de instelmogelijkheden van de foliewikkelaar.

Zie hier een volautomatische foliewikkelaar in werking:

Waarom een foliewikkelaar van STREMA®?

Een STREMA® volautomatische foliewikkelaar is voorzien van een goed regelbaar voorrek systeem uitgevoerd met twee motoren. De toerentallen van dit tweemotorig voorreksysteem zijn traploos en instelbaar vanaf het bedieningspaneel. Iedere gewenste voorrek tussen de 50% en 400% kan eenvoudig traploos gemaakt worden, zonder dat er aan de machine gesleuteld hoeft te worden. Dit in tegenstelling tot een éénmotorig voorrek systeem.

Daarnaast werkt een éénmotorig voorreksysteem altijd in combinatie met vaste tandwielen. De stappen tussen de verschillende tandwielsets zijn groot. Hierbij kan niet altijd het maximale uit de rekwikkelfolie gehaald worden. Dit resulteert in een minder goede verpakking en hoger folie verbruik. Wanneer men overgaat naar een andere kwaliteit rekwikkelfolie moeten er andere tandwielsets worden gemonteerd. Dit om de voorrek aan te passen op de nieuwe folie.

Bij elke foliewikkelaar van STREMA® is de aanlegspanning op verschillende niveaus perfect traploos regelbaar. De aanlegspanning is spanning in de folie tussen de foliewagen en de lading. In combinatie met de elektronische regeling wordt een perfecte verpakking gemaakt met een laag folieverbruik.

Tijdens het afwerken van de folie wordt de folie over de volle breedte geseald tegen een tegenhouder. Beide folielagen zijn even dik en daardoor betrouwbaar te sealen. Losse slierten van de folie eindstaart wordt hiermee vermeden.

Doordat de STREMA® foliewikkelaars het maximale uit de rekwikkelfolie halen, zijn de verpakkingskosten laag. Hiermee belasting we het milieu zo min mogelijk. Besparen op variabele kosten begint bij STREMA®!

PepsiCo Veurne en anderen gingen u voor!

Het bedrijf PepsiCo Veurne zocht vanwege de oplopende kosten en afnemende productiviteit een vervanging voor hun ringwikkelaars. STREMA had voor PepsiCo de beste oplossing met de dubbelkops armwikkelaars. Het resultaat voor PepsiCo is een besparing van zo’n 20 tot 25% folie per pallet met daarbij 100 gesealde pallets per uur en nog veel meer voordelen. Lees het allemaal in dit artikel van PepsiCo Veurne.

Foliewikkelaar strema benelux

Lange levensduur, betrouwbaar en lage onderhoudskosten

STREMA® bouwt all haar producten op uit A-kwaliteitscomponenten. Dit heeft meerdere voordelen:

 • A-componenten zijn betrouwbaar
 • Deze A-componenten hebben een lange levensduur
 • Zijn overal verkrijgbaar, u als klant wordt daardoor niet afhankelijk van één leverancier
 • Samen resulteren deze in lage onderhoudskosten

Foliewikkelaars zijn gebruiksvriendelijk

De STREMA® volautomatische foliewikkelaars zijn voorzien van overzichtelijke en gebruiksvriendelijke Touch Panels. Voor alle modellen is de bediening gelijk. De Touch Panels zijn uitgevoerd met veel pictogrammen, de plaatjes laten zien wat er bedoeld wordt. Ook zijn alle bewegingen te bedienen op handbediening. In geval van een storing wordt er een storingsnummer met omschrijving afgebeeld op het Touch Panel. De operator weet dan gelijk waar het probleem zich voordoet.

Het Touch Panel is voorzien van meerdere talen. Eenvoudig kan worden omgeschakeld naar een andere taal. Diverse wachtwoord niveaus maken het mogelijk om bepaalde gebieden af te schermen. Het instellen van de folieparameters wordt ook vanaf het Touch Panel ingesteld.

Ook het wisselen van een lege rol naar een volle rol rekwikkelfolie is zeer eenvoudig. Door de geavanceerde foliewagen kan de folie geheel “buitenom’ worden gelegd. De operator hoeft de folie niet tussen allerlei rekwalsen door te halen. Ook kan de hoogte van de folierol wisselpositie van de foliewagen op verzoek van de klant worden ingesteld. Deze ergonomische oplossing bespaart veel ergernis.

Maak een keuze uit onze producten:

A 5000B II

 • Draaiarm systemen
 • Vol automaat draaiarm systemen
Volautomaat
Maximaal toerental: 50 RPM Capaciteit tot 150 pallets/uur

ASS 2000

 • Draaiarm systemen
 • Vol automaat draaiarm systemen
ASS 2000 strema benelux
Maximaal toerental: 15 RPM Capaciteit tot 40 pallets/uur

H 1400

 • Draaitafel systemen
 • Semi automatische draaitafel systemen
H 1400
De H 1400 draaitafelwikkelaar is een robuuste semi-automaat

Veelgestelde vragen

Waarom STREMA® Benelux?

STREMA® Benelux is producent van geavanceerde hoge capaciteit palletwikkelaars.

Service en ondersteuning?

CMS te Maarheeze verzorgt de montage, het onderhoud, en de service voor STREMA® in de Benelux. Duitse kwaliteit en Nederlandse service!

Zuinig met verpakkingsmateriaal en toch stabiele ladingen?

Ja, STREMA® heeft een geavanceerd voorreksysteem, welke op diverse niveaus te regelen is tijdens het wikkelproces. Hierdoor ontstaat een stabiele verpakking tegen lage verpakkingskosten. De folie wordt aangebracht op plaatsen waar het nodig is. Besparing op uw variabele kosten begint dan ook bij STREMA®!

Wat maakt STREMA® speciaal?

 • STREMA® produceert zeer betrouwbare en geavanceerde wikkelaars, welke speciaal zijn ontworpen zijn voor volcontinue bedrijven. Volcontinue boven de 80 pallets/uur is geen uitzondering;
 • Zeer betrouwbare energievoorziening van de vaste naar de draaiende delen;
 • Sinds 1981 actief en produceert alleen palletwikkelaars. Alle kennis en energie wordt dan ook in de palletwikkelaars gestoken. Het resultaat: hoogwaardige, doordachte, geavanceerde wikkelaars.

Waarom geen ringwikkelaar?

 • STREMA® gelooft niet in het concept ringwikkelaar. Deze heeft te veel bewegende en kwetsbare delen;
 • STREMA® heeft een alternatief bedacht in de vorm van een dubbelkops armwikkelaar. De capaciteit is minstens even hoog of zelfs hoger, weinig bewegende kwetsbare delen. Maximaal gemak, lange levensduur, weinig onderhoud en maximale prestaties!
Benelux Placeholder
Benelux
locations Placeholder
locations

Strema B.V.

Brochure downloaden?

Heeft u interesse in één van onze producten? Vraag hier onze brochures aan.

Brochure aanvragen

© 2024 Strema B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline