palletwikkelmachine
Strema levert met
35 jaar ervaring

 • SAD 16B II

  draaitafel volautomaat

 • A 5000B II

  Draaiarm volautomaat

Een palletwikkelmachine van STREMA®

Een palletwikkelmachine zorgt ervoor dat alle producten die u als bedrijf vervaardigt betrouwbaar en schadevrij bij uw klant terechtkomen. Hiervoor moeten uw ladingen aan bepaalde eisen voldoen om dat resultaat te bewerkstelligen. Wij hebben deze eisen voor u op een rijtje gezet.

 1. Het is belangrijk om de lading goed te stapelen. Scheef op een pallet of uitstekende delen buiten de pallet vormen een slecht uitgangspunt.
 2. Achtereenvolgens moet de lading goed verpakt worden. Een aantal parameters zijn hiervoor bepalend.
 3. Het wikkelen van ladingen op pallets met een palletwikkelmachine is de meest toegepaste en goedkoopste palletverpakkingsvorm. Om de optimale verpakking te bereiken zijn er twee belangrijke factoren. De eerste is constante kwaliteit van de rekwikkelfolie. De tweede factor is een palletwikkelmachine die in staat is het maximale uit de rekwikkelfolie te halen. Op deze manier kunt u de ladingen stabiel en efficiënt verpakken tegen lage materiaalkosten.

Meer weten over een palletwikkelmachine? Neem contact met ons op!

Wij delen onze kennis over onze palletwikkelmachine graag met u!

Al 35 jaar houdt STREMA® zich bezig met de ontwikkeling en productie van geavanceerde foliewikkelaars. Onze klanten stellen steeds hogere verpakkingseisen, waaronder een stabiele verpakking tegen minimale verpakkingsmateriaalkosten. Dit vraagt om specialistische kennis. STREMA® heeft deze kennis in huis en deelt deze graag met u!

De rekwikkelfolie wordt opgerekt in de palletwikkelmachine

Stapelt u producten op houten- of kunststofpallets? Deze pallets zijn de dragers van de ladingen. Ladingen bestaan vaak uit losse producten, zoals doosjes, tray’s of zakken. Deze laten zich niet vervoeren zonder verpakkingsmateriaal. Dit verpakkingsmateriaal beschermt deze ladingen tijdens het vervoer, tegen het schuiven van de lading en beschadigingen. Beschadigde ladingen veroorzaken veel schade. Onnodige kosten en ontevreden klanten zijn het gevolg. Uw losse producten verpakken is de enige manier om uw lading schadevrij bij de klant te bezorgen. Een van de meest gebruikte, maar ook de meest efficiëntste manier van verpakken, is het wikkelen van een lading met rekwikkelfolie.

Rekwikkelfolie

Rekwikkelfolie, kan zoals de naam al doet vermoeden, tot wel 350% oprekken. 1 meter folie vanaf de wikkelfolierol wordt opgerekt in de palletwikkelmachine tot 4,5 meter alvorens het om de lading wordt aangebracht. Door de folie op te rekken verbeteren de folie eigenschappen. Zo zorgt dit voor meer “bundelende kracht”. Daarnaast levert het een forse besparing op voor het verbruik van het folie. Daarnaast plakken verschillende lagen tijdens het wikkelen aan elkaar door de kleeflaag die de rekwikkelfolie bevat. Wanneer u uw lading laat omwikkelen met rekwikkelfolie bent u vrijwel zeker van een stabiele verpakking met voldoende “bundelende kracht” aan de lading. U kunt er zelfs voor kiezen de bovenkant van uw lading met folie te beschermen!

Het wikkelen zorgt niet alleen voor een betrouwbare verpakking voor het vervoer van uw producten. Ook beschermt het folie uw producten tegen vocht en stof. Zwart rekwikkelfolie wordt vaak gebruikt bij diefstal gevoelige producten. Hierdoor blijven uw producten buiten zicht.

palletwikkelmachine

Wij leveren verschillende palletwikkelmachines

STREMA® heeft verschillende palletwikkelmachines in haar pakket. Wanneer u het handwikkelen bent ontgroeid kan er gekozen worden voor een volgende stap. Het semiautomatisch palletwikkelen. Of het volautomatisch palletwikkelen wanneer u er geen omkijken meer naar wilt hebben.

Handmatig wikkelen

Handmatig wikkelen is toepasbaar bij erg lage capaciteiten, enkele pallets per dag. Deze manier van wikkelen is arbeidsintensief en niet ergonomisch. Ook heeft deze methode een lage folie efficiëntie en geeft het een zeer wisselend wikkelpatroon.

Semi-automatische palletwikkelmachines

Vanaf enkele pallets per uur wordt de capaciteit te hoog om nog voor handmatig wikkelen te gaan. Semi-automatische palletmachines bieden dan de uitkomst. Deze machines behalen al een capaciteit van 20-25 pallets per uur. Doordat de wikkelcyclus geheel geautomatiseerd is, heeft iedere lading hetzelfde wikkelpatroon. Daarnaast beschikken Onze wikkelmachines over een voorreksysteem. Het voorreksysteem rekt de wikkelfolie op naar het gewenste voorrekpercentage.

Volautomatische palletwikkelmachines

Wanneer u een volledig geautomatiseerd proces wilt, dan is een volautomatische palletwikkelmachine de uitkomst. Hier gaat het verpakken van ladingen volledig automatisch, zonder tussenkomst van een operator. Bedienend personeel hoeft zo nu en dan alleen een folierol te vervangen. Deze palletwikkelmachines beschikken over meerdere wikkelprogramma’s die men kan instellen. De verschillende ladingen kunnen door elkaar heen verwerkt worden, de palletwikkelmachine kiest het juiste programma bij de juiste lading. Op deze manier past de palletwikkelmachine zich automatisch aan, aan verschillende ladingen.

Anderen gingen u voor!

Het bedrijf PepsiCo Veurne zocht vanwege de afnemende productiviteit en oplopende kosten een vervanging voor hun ringwikkelaars. STREMA had voor PepsiCo de beste oplossing met de dubbelkops armwikkelaars. Resultaat? Een besparing van zo’n 20 tot 25% folie per pallet, 100 gesealde pallets per uur en nog veel meer voordelen. Lees het allemaal in dit artikel van PepsiCo Veurne.

Waarom een palletwikkelmachine kopen van STREMA®?

STREMA® is al meer dan 35 jaar een expert op het gebied van palletwikkelmachines. Met een eigen ontwikkelingsafdeling en eigen productie. Vele mijlpalen zijn inmiddels bereikt. En zelfs na 35 jaar blijft de ontwikkeling doorgaan en groeien langzaam verder.

Constante hoge kwaliteit

STREMA® staat voor kwaliteit! Onze palletwikkelmachines worden ontwikkeld en gebouwd in Duitsland met veelal Duitse kwaliteitscomponenten, de zogenaamde A-componenten. Deze onderdelen staan garant voor een lange levensduur en zijn algemeen verkrijgbaar. Hierdoor bent u niet volledig afhankelijk van STREMA®. U bent vrij in uw aanschaf keuze. Dit werkt kostenbesparend.

Gebruiksvriendelijke palletwikkelmachines met een perfect resultaat

Onze volautomatische palletwikkelmachines zijn allemaal voorzien van een tweemotorig voorreksysteem, een zeer simpele folierolwissel, dankzij het SMART-Load system.

Dankzij het tweemotorig voorreksysteem zijn de palletwikkelmachines perfect instelbaar en regelbaar. Ook bijna elke gewenste lading is goed te verpakken. Doordat een STREMA® palletwikkelmachine het maximale uit de wikkelfolie weet te halen, verloopt het verpakken van uw ladingen efficiënt tegen lage verpakkingskosten. Bij iedere lading wordt de folie eindstaart vast geseald tegen de voorgaande wikkeling. Folieslierten behoren tot het verleden.

Pallet transportsystemen en veiligheidsvoorzieningen

Pallet transportbanen en veiligheidsvoorzieningen zijn noodzakelijk bij volautomatische palletwikkelmachines. Deze kunnen we meeleveren bij een installatie, inclusief de besturing ervan. Dit is geen must. U kunt namelijk ook uw eigen systeem gebruiken en/of aansturen.

Onze producten

Semiautomatische palletwikkelmachines

In ons assortiment van semiautomatische palletwikkelmachines kunnen wij u draaitafel- of een arm palletwikkelmachine aanbieden. Deze keuze is afhankelijk van uw wikkelwensen. Wanneer u kiest voor een eenvoudige bediening zonder poespas, dan is het eenvoudige knoppenpaneel de oplossing. Wenst u meer parameters en programma’s? Dan bieden we de palletwikkelmachine met een Touch Panel.

Volautomatische palletwikkelmachines

Ook onze volautomatische palletwikkelmachines zijn verkrijgbaar in een draaitafel- of een arm uitvoering. Ringwikkelaars hebben we bewust niet in ons pakket. Met onze palletwikkelmachines kunnen we alle mogelijkheden van een ringwikkelaar uitvoeren tegen lagere kosten. De capaciteiten reiken tot 150 pallets/uur. Banderolleren, boven, midden of onderaan te starten/stoppen behoort tot de mogelijkheden. Onze palletwikkelmachines hebben daarnaast een doordacht en betrouwbaar concept. Hierdoor zijn ze onderhoudsarm en bovendien hebben ze een lange levensduur. Dit alles resulteert in een lagere kostprijs per pallet.

Zowel de STREMA® arm als draaitafel palletwikkelmachines zijn opgebouwd uit gelijke componenten. Hierdoor is de bediening van beide typen gelijk. Tevens zijn er minder reserveonderdelen op voorraad nodig.

Zie hier een volautomatische palletwikkelaar in werking:

Werkwijze STREMA®

Bij STREMA® werken we volgens een vast stramien. Vanaf uw keuze voor STREMA® tot aan de levering bij u aan de deur: Bij ons weet u waar u aan toe bent.

Na uw opdracht aan ons, maakt ons team een mechanisch- en elektrotechnisch voorstel. Na overeenkomst tussen beide partijen zal de installatie in productie worden genomen in Duitsland. De palletwikkelmachine wordt volledig opgebouwd en getest in de fabriek in Duitsland. Aan het eind van dit proces is er een mogelijkheid dat u de machine komt afnemen, FAT.

Na FAT afname wordt de installatie afgebouwd en getransporteerd. Op locatie zal de palletwikkelmachine worden opgebouwd. Aansluitend vind de inbedrijfname plaats. Als laatste worden de operators en monteurs getraind alvorens de inbedrijfnemer huiswaarts keert.

Veelgestelde vragen

Waarom STREMA® Benelux?

STREMA® Benelux is producent van geavanceerde hoge capaciteit palletwikkelaars.

Service en ondersteuning?

CMS te Maarheeze verzorgt de montage, het onderhoud, en de service voor STREMA® in de Benelux. Duitse kwaliteit en Nederlandse service!

Zuinig met verpakkingsmateriaal en toch stabiele ladingen?

Ja, STREMA® heeft een geavanceerd voorreksysteem, welke op diverse niveaus te regelen is tijdens het wikkelproces. Hierdoor ontstaat een stabiele verpakking tegen lage verpakkingskosten. De folie wordt aangebracht op plaatsen waar het nodig is. Besparing op uw variabele kosten begint dan ook bij STREMA®!

Wat maakt STREMA® speciaal?

 • STREMA® produceert zeer betrouwbare en geavanceerde wikkelaars welke speciaal zijn ontworpen voor volcontinue bedrijven. Volcontinue boven de 80 pallets/uur is geen uitzondering;
 • Zeer betrouwbare energievoorziening van de vaste naar de draaiende delen;
 • Sinds 1981 actief en produceert alleen palletwikkelaars. Alle kennis en energie wordt dan ook in de palletwikkelaars gestoken. Het resultaat: hoogwaardige, doordachte, geavanceerde wikkelaars.

Waarom geen ringwikkelaar?

 • STREMA® gelooft niet in het concept ringwikkelaar. Deze heeft te veel bewegende en kwetsbare delen;
 • STREMA® heeft een alternatief bedacht in de vorm van een dubbelkops armwikkelaar. De capaciteit is minstens even hoog of zelfs hoger, weinig bewegende kwetsbare delen. Maximale eenvoud, lange levensduur, weinig onderhoud, maximale prestaties!
Benelux Placeholder
Benelux
locations Placeholder
locations

Strema B.V.

Brochure downloaden?

Heeft u interesse in één van onze producten? Vraag hier onze brochures aan.

Brochure aanvragen

© 2024 Strema B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline