palletwikkelmachine

Strema levert met

35 jaar ervaring

  • SAD 16B II

    draaitafel volautomaat

  • A 5000B II

    Draaiarm volautomaat

Een palletwikkelmachine van STREMA®

Een palletwikkelmachine zorgt ervoor dat alle producten die u als bedrijf vervaardigd betrouwbaar en schadevrij bij uw klant terechtkomen. Hiervoor moeten uw ladingen aan bepaalde eisen voldoen om dat resultaat te bewerkstelligen. Wij hebben deze eisen voor u op een rijtje gezet.

  1. De lading moet goed gestapeld zijn. Scheef op een pallet of uitstekende delen buiten de pallet vormen een slecht uitgangspunt.
  2. Achtereenvolgens moet de lading goed verpakt worden. Een aantal parameters zijn hiervoor bepalend.
  3. Het wikkelen van ladingen op pallets met een palletwikkelmachine is de meest toegepaste en de goedkoopste palletverpakkingsvorm. Om de optimale verpakking te bereiken zijn er twee belangrijke factoren: Constante kwaliteit van de rekwikkelfolie & Palletwikkelmachine die in staat is het maximale uit de rekwikkelfolie te halen. De ladingen worden stabiel en efficiënt verpakt tegen lage materiaalkosten.

Meer weten over een palletwikkelmachine? Neem contact met ons op!

Wij delen onze kennis over onze palletwikkelmachines graag met u!

Al 35 jaar houdt STREMA® zich bezig met de ontwikkeling en productie van geavanceerde foliewikkelaars. Onze klanten stellen steeds hogere verpakkingseisen, een stabiele verpakking tegen minimale verpakkingsmateriaalkosten. Dit vraagt om specialistische kennis. STREMA® heeft deze kennis in huis. Wij delen deze kennis graag met u!

De rekwikkelfolie wordt opgerekt in de palletwikkelmachine

Veelal worden producten op houten- of kunststofpallets gestapeld. Deze pallets zijn de dragers van de ladingen. Ladingen bestaan vaak uit losse producten zoals doosjes, tray’s of zakken. Deze laten zich niet vervoeren zonder verpakkingsmateriaal. Dit verpakkingsmateriaal beschermt deze ladingen tijdens het vervoer tegen het schuiven van de lading en beschadigingen. Beschadigde ladingen veroorzaken veel schade. Onnodige kosten en ontevreden klanten zijn het gevolg. Uw losse producten verpakken is de enige manier om uw lading schadevrij bij de klant te bezorgen. Een van de meest gebruikte, maar ook de meest efficiëntste manier van verpakken is het wikkelen van een lading met rekwikkelfolie.

Rekwikkelfolie

Rekwikkelfolie, kan zoals de naam al doet vermoeden, tot wel 350% worden opgerekt. 1 meter folie vanaf de wikkelfolierol wordt opgerekt in de palletwikkelmachine tot 4,5 meter alvorens het om de lading wordt aangebracht. Door de folie op te rekken verbeteren de folie eigenschappen, meer “bundelende kracht”, tevens wordt er fors bespaard op het verbruik van de folie. Daarnaast plakken verschillende lagen tijdens het wikkelen aan elkaar door de kleeflaag die de rekwikkelfolie bevat. Wanneer u uw lading laat omwikkelen met rekwikkelfolie bent u vrijwel zeker van een stabiele verpakking met voldoende “bundelende kracht” aan de lading. Zelfs de bovenkant van uw lading kan met folie beschermd worden!

Het wikkelen zorgt niet alleen voor een betrouwbare verpakking voor het vervoer van uw producten, ook worden uw producten beschermd tegen vocht en stof. Zwarte rekwikkelfolie wordt vaak gebruikt bij diefstal gevoelige producten. Hierdoor blijven uw producten buiten zicht.

Wij leveren verschillende palletwikkelmachines

STREMA® heeft verschillende palletwikkelmachines in haar pakket. Wanneer u het handwikkelen bent ontgroeid kan er gekozen worden voor een volgende stap. Het semiautomatisch palletwikkelen. Of het volautomatisch palletwikkelen wanneer u er geen omkijken meer naar wilt hebben.

Handmatig wikkelen

Handmatig wikkelen wordt veel toepaste bij erg lage capaciteiten, enkele pallets per dag. Handmatig wikkelen is arbeidsintensief en niet ergonomisch. Ook heeft deze methode een lage folie efficiëntie en geeft het een zeer wisselend wikkelpatroon.

Semi-automatische palletwikkelmachines

Vanaf enkele pallets per uur wordt de capaciteit te hoog om nog voor handmatig wikkelen te gaan. Semi-automatische palletmachines bieden dan de uitkomst. Deze machines behalen al een capaciteit van 20-25 pallets per uur. Doordat de wikkelcyclus geheel geautomatiseerd is, heeft iedere lading hetzelfde wikkelpatroon. Daarnaast beschikken deze palletwikkelmachines over een voorreksysteem. Het voorreksysteem rekt de wikkelfolie op naar het gewenste voorrekpercentage.

Volautomatische palletwikkelmachines

Wanneer u een volledig geautomatiseerd proces wilt, dan is een volautomatische palletwikkelmachine de uitkomst. Ladingen worden volledig automatisch verpakt zonder tussenkomst van een operator. Bedienend personeel hoeft zo nu en dan alleen een folierol te vervangen. Deze palletwikkelmachines beschikken over meerdere wikkelprogramma’s die ingesteld kunnen worden. De verschillende ladingen kunnen door elkaar heen verwerkt worden, de palletwikkelmachine kiest het juiste programma bij de juiste lading. Op deze manier past de palletwikkelmachine zich automatisch aan, aan verschillende ladingen.

Waarom een palletwikkelmachine kopen van STREMA®?

STREMA® is al meer dan 35 jaar een expert op het gebied van palletwikkelmachines. Met een eigen ontwikkelingsafdeling en eigen productie. Vele mijlpalen zijn inmiddels bereikt. En zelfs na 35 jaar blijft de ontwikkeling doorgaan en groeien langzaam verder.

Constante hoge kwaliteit

STREMA® staat voor kwaliteit! Onze palletwikkelmachines worden ontwikkeld en gebouwd in Duitsland met veelal Duitse kwaliteitscomponenten, de zogenaamde A-componenten. Deze onderdelen staan garant voor een lange levensduur en zijn algemeen verkrijgbaar. Hierdoor bent u niet volledig afhankelijk van STREMA®. U bent vrij in uw aanschaf keuze. Dit werkt kostenbesparend.

Gebruiksvriendelijke palletwikkelmachines met een perfect resultaat

Onze volautomatische palletwikkelmachines zijn allemaal voorzien van een tweemotorig voorreksysteem, een zeer simpele folierolwissel, dankzij het SMART-Load system.

Dankzij het tweemotorig voorreksysteem zijn de palletwikkelmachines perfect instelbaar en regelbaar. Ook bijna elke gewenste lading is goed te verpakken. Doordat een STREMA® palletwikkelmachine het maximale uit de wikkelfolie weet te halen, worden uw ladingen efficiënt verpakt tegen lage verpakkingskosten. Bij iedere lading wordt de folie eindstaart vast geseald tegen de voorgaande wikkeling. Folieslierten behoren tot het verleden.

Pallet transportsystemen en veiligheidsvoorzieningen

Pallet transportbanen en veiligheidsvoorzieningen zijn noodzakelijk bij volautomatische palletwikkelmachines. Deze kunnen we meeleveren bij een installatie, inclusief de besturing ervan. Dit is geen must, ook kunt u uw eigen systeem gebruiken en/of aansturen.

Onze producten

Semiautomatische palletwikkelmachines

In ons assortiment van semiautomatische palletwikkelmachines kunnen wij u draaitafel- of een arm palletwikkelmachine aanbieden. Afhankelijk van uw wikkelwensen wordt er een keuze gemaakt voor een draaitafel- of arm palletwikkelmachine. Wanneer u kiest voor een eenvoudige bediening zonder poespas, dan is het eenvoudige knoppenpaneel de oplossing. Wanneer u meer parameters en programma’s wenst, dan bieden we de palletwikkelmachine met een Touch Panel.

Volautomatische palletwikkelmachines

Ook onze volautomatische palletwikkelmachines zijn verkrijgbaar in een draaitafel- of een arm uitvoering. Ringwikkelaars hebben we bewust niet in ons pakket. Met onze palletwikkelmachines kunnen we alle mogelijkheden van een ringwikkelaar uitvoeren tegen lagere kosten. De capaciteiten reiken tot 150 pallets/uur. Banderolleren, boven, midden of onderaan te starten/stoppen behoort tot de mogelijkheden. Onze palletwikkelmachines hebben een doordacht en betrouwbaar concept en zijn daardoor onderhoudsarm en hebben een lange levensduur. Dit alles resulteert in een lagere kostprijs per pallet.

Zowel de STREMA® arm als draaitafel palletwikkelmachines zijn opgebouwd uit gelijke componenten. Hierdoor is de bediening van beide typen gelijk. Tevens zijn er minder reserveonderdelen op voorraad nodig.

Zie hier een volautomatische palletwikkelaar in werking:

Werkwijze STREMA®

Bij STREMA® werken we volgens een vast stramien. Vanaf uw keuze voor STREMA® tot aan de levering bij u aan de deur: Bij ons weet u waar u aan toe bent.

Na uw opdracht aan ons, maakt ons team een mechanisch- en elektrotechnisch voorstel. Na overeenkomst tussen beide partijen zal de installatie in productie worden genomen in Duitsland. De palletwikkelmachine wordt volledig opgebouwd en getest in de fabriek in Duitsland. Aan het eind van dit proces is er een mogelijkheid dat u de machine komt afnemen, FAT.

Na FAT afname wordt de installatie afgebouwd en getransporteerd. Op locatie zal de palletwikkelmachine worden opgebouwd. Aansluitend vind de inbedrijfname plaats. Als laatste worden de operators en monteurs getraind alvorens de inbedrijfnemer huiswaarts keert.

Benelux Placeholder
Benelux
locations Placeholder
locations

Strema B.V.

Brochure downloaden?

Heeft u interesse in één van onze producten? Vraag hier onze brochures aan.

Brochure aanvragen

© 2020 Strema B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline