Palletwikkelaar
Strema levert met
35 jaar ervaring

 • SAD 16B II

  draaitafel volautomaat

 • A 5000B II

  Draaiarm volautomaat

Palletwikkelaar

Een palletwikkelaar is voor de meeste productiebedrijven onmisbaar. Een palletwikkelaar brengt een laag folie aan om een pallet. Alle producten die een productiebedrijf produceert, worden uiteindelijk vervoerd naar verschillende distributielocaties.

Om ladingen betrouwbaar en zonder schade van A naar B te brengen, zijn er een aantal eisen:

 1. Ladingen moeten goed gestapeld zijn. Dat betekent geen uitstekende delen of scheve stapels.
 2. Ladingen moeten goed verpakt zijn. Voldoende stabiliteit en een goede verbinding tussen pallet en lading is een vereiste. Daarbij is het van belang dat pallets ‘openblijven’ voor verdere transportmogelijkheden.

Wilt u meer weten over palletwikkelaars? Neem contact met ons op!

Wij delen onze kennis over palletwikkelaars graag met u!

Met trots kunnen we zeggen dat STREMA® al 35 jaar actief is in de branche van geavanceerde palletwikkelaars. Zo stellen onze klanten steeds hogere eisen aan de verpakking. Denk daarbij aan een stabiele verpakking tegen minimale verpakkingsmateriaalkosten.

Dit vraagt om specialistische kennis. STREMA® heeft deze kennis in huis en wij delen deze kennis graag met u!

Voorkom transportschade met een palletwikkelaar

Stapelt u vele ladingen op houten of kunststof pallets? Dan worden deze pallets als drager gebruikt voor de ladingen. De lading bestaat vooral uit losse onderdelen, zoals: doosjes, trays of zakken. Wanneer deze ladingen onverpakt vervoerd worden, ontstaat er veel transportschade tijdens het transport.

Wat onder andere leidt tot omzetverlies en ook imagoschade. Om deze ladingen betrouwbaar en schadevrij tijdens het transport bij de klant te krijgen, is een goede verpakking essentieel. Zo is de meest gebruikte, efficiëntste en voordeligste vorm van het verpakken van een pallet het omwikkelen van de ladingen met rekwikkelfolie.

Rekwikkelfolie

Rekwikkelfolie is een folie dat speciaal gemaakt is om verstrekt te worden. Dit type folie kan tot wel 350% oprekken. Wat betekent dat in de praktijk? 1 meter ongerekte folie wordt 4,5 meter gerekte folie. Daarnaast is deze folie voorzien van een kleeflaag. Hiermee plakken de lagen tijdens het wikkelen aan elkaar en zorgen ze voor één stevig geheel.

Bekijk onze pagina over insealen voor meer informatie.

De noodzaak van een palletwikkelaar

Het gebruik van rekwikkelfolie met behulp van een palletwikkelaar heeft vele doelen en voordelen. Het belangrijkste doel is om een stevige verpakking te maken met om de lading bij elkaar te houden zonder overmatige hoekbelasting. Als de folie niet strak genoeg zit, blijft de lading bewegen en kan het folie verbruik toenemen.

Tijdens het verstrekken wordt de folie dunner, waarbij u bespaart op folie. Daarnaast beschermt de folie, de lading tegen vocht en stof. Zo heeft u ook de mogelijkheid om de bovenkant van de lading met een laagje folie af te dekken. Let op: deze folie wordt niet verstrekt.

Tot slot behoort het wikkelen met een andere kleur folie ook tot de mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld zwarte folie gebruiken, bij diefstal gevoelige producten. Ook de gekleurde folies zijn voor te rekken. Door zwarte of gekleurde folies te gebruiken, zien boeven niet wat er op het pallet staat waardoor u minder snel bestolen wordt.

Palletwikkelaar van STREMA Benelux

Het aanbrengen van rekwikkelfolie met een palletwikkelaar

Wikkelen met de hand, een semi-automatische palletwikkelaar of met een volautomatische palletwikkelaar. Alle drie de varianten zijn mogelijk. Wij lichten de verschillende mogelijkheden voor u toe:

Handmatig

Handmatig wikkelen wordt vaak toegepast bij erg lage capaciteiten of zeer instabiele ladingen. Een nadeel is de zeer wisselende wikkel patronen. Hierdoor komt het vaak voor dat niet alles uit de folie wordt benut. Bovendien is het zwaar werk met een lage capaciteit.

Semi-automatische palletwikkelaar

Een semi-automatische palletwikkelaar is  daarom ideaal wanneer de capaciteit te hoog is om alles met de hand te doen. Vanaf 5 pallets/uur wordt veelal een machine gebruikt. Deze machine wikkelt steeds via hetzelfde patroon, wat resulteert tot een betere verpakking. Het voorrek systeem zorgt voor de juiste verstrekking van de folie. Met een semi-automatische palletwikkelaar bent u in staat om tot 20-25 pallets/uur te wikkelen, afhankelijk van de snelheid van de operator.

Vol automatische palletwikkelaar

Een vol automatische palletwikkelaar wordt toegepast wanneer er weinig bedienend personeel aanwezig is. Tevens liggen de capaciteiten vaak te hoog voor een semi automatische palletwikkelaar. Volautomatisch wikkelen wordt toegepast vanaf 10 pallets/uur.

Met andere woorden heeft de volautomatische palletwikkelaar meerdere wikkel programma’s tot zijn beschikking. Daarnaast kan bij een continue flow van pallets per lading een programma met de lading worden meegegeven. We lichten het proces van deze palletwikkelaar toe aan de hand van een voorbeeld:

Lading A is licht en hoeft maar weinig wikkelingen met folie. Lading B is zwaar en vraagt veel meer wikkelingen en ook andere folie instellingen dan lading A. Op deze manier worden verschillende soorten producten door elkaar op de juiste manier verpakt, zonder tussenkomst van een operator. Kortom, maakt dit het volautomatisch verwerken van pallets arbeidsextensief.

Waarom een palletwikkelaar kopen van STREMA®?

STREMA® ontwikkelt en produceert al meer dan 35 jaar palletwikkelaars. Ondanks alle ontwikkelingen die worden gedaan op deze vorm van verpakken is er veel kennis in huis. Wij kunnen u alles vertellen over de producten die STREMA® biedt. STREMA® heeft door de jaren heen vele mijlpalen bereikt en zowel de organisatie als de omzet groeien nog steeds.

Lees over de ervaring van PepsiCo Veurne

Het bedrijf PepsiCo Veurne kampte met oplopende kosten en afnemende productiviteit en zochten daarom vervanging voor hun ringwikkelaars. STREMA had voor PepsiCo de perfecte oplossing met de dubbelkops armwikkelaars. Het resultaat voor PepsiCo is een besparing van zo’n 20 tot 25% folie per pallet met daarbij 100 gesealde pallets per uur en nog veel meer voordelen. Lees alle voordelen in de klantcase van PepsiCo Veurne.

Constante hoge kwaliteit palletwikkelaars

Alle STREMA® machines zijn opgebouwd uit standaard A-kwaliteit onderdelen, veelal Duitse onderdelen. Deze componenten hebben een langere levensduur. Bovendien zijn ze overal verkrijgbaar. U als klant bent daarom niet afhankelijk van een bedrijf. Met andere woorden werkt dit kostenbesparend en houdt u flexibel.

Perfecte verpakking tegen lage kosten

Iedere STREMA® volautomatische palletwikkelaar heeft een perfect, goed regelbaar tweemotorig voorrek systeem. Hiermee is nagenoeg ieder soort lading goed te verpakken.

Ook realiseert u hiermee op de juiste positie in de lading, de juiste voorrek en de juiste aanlegspanning. Op deze manier wordt de wikkelfolie optimaal benut en blijven de verpakkingskosten laag.

Het vast sealen van de folie eind staart is standaard. Hiermee worden losse slierten voorkomen. Een zeer simpele folie rolwissel maakt het leven van de operator makkelijker. Diverse instellingen in de Programmeerbare Logische Controller (PLC), te bedienen via het overzichtelijke Touch Panel, maakt een optimale verpakking van uw product mogelijk tegen een zo laag mogelijk folie gebruik.

Pallet transportsystemen en veiligheidsvoorzieningen

Deze aanvullende onderdelen kunnen ook door STREMA® geleverd worden, samen met de wikkel installatie. Daarnaast kunnen wij het totaalpakket ook in de besturing meenemen.

De producten van STREMA®

Semi automatische palletwikkelaars

Draaitafel palletwikkelaars en arm palletwikkelaars hebben we in ons pakket. Afhankelijk van de toepassing wordt voor een draaitafel palletwikkelaar of voor een arm palletwikkelaar gekozen. Indien één wikkelprogramma volstaat, kiezen we voor een zeer robuust en eenvoudig knoppen paneel. Wanneer er meerdere programmakeuzes gewenst zijn, kiezen we voor een Siemens Touch Panel.

Vol automatische palletwikkelaars

Ook hier hebben we draaitafel palletwikkelaars en arm palletwikkelaars in ons pakket. Wij bieden bewust geen ringwikkelaar aan. Met onze arm palletwikkelaars voeren we alle functies uit op minimaal gelijke of hogere capaciteit dan een ringwikkelaar. Alleen dan met alle voordelen van een arm palletwikkelaar ten opzichte van een ringwikkelaar.

Zowel de STREMA® volautomatische draaitafel palletwikkelaars als de volautomatische arm palletwikkelaars hebben vele gelijke componenten. Ook de bediening van beide typen is gelijk. Dit maakt het voor het bedienend personeel eenvoudiger. Tevens zijn er minder reservedelen op voorraad noodzakelijk.

Zie hier de volautomatische palletwikkelaar in werking:

Veelgestelde vragen

Waarom STREMA® Benelux?

STREMA® Benelux is producent van geavanceerde hoge capaciteit palletwikkelaars.

Service en ondersteuning?

CMS in Maarheeze verzorgt de montage, het onderhoud, en de service voor STREMA® in de Benelux. Duitse kwaliteit en Nederlandse service!

Zuinig met verpakkingsmateriaal en toch stabiele ladingen?

Ja, STREMA® heeft een geavanceerd voorreksysteem, welke op diverse niveaus te regelen is tijdens het wikkelproces. Hierdoor ontstaat een stabiele verpakking tegen lage verpakkingskosten. De folie wordt aangebracht op plaatsen waar het nodig is. Besparing op uw variabele kosten begint dan ook bij STREMA®!

Wat maakt STREMA® speciaal?

 • STREMA® produceert zeer betrouwbare en geavanceerde wikkelaars die speciaal zijn ontworpen voor volcontinue bedrijven. Volcontinue boven de 80 pallets/uur is geen uitzondering;
 • Zeer betrouwbare energievoorziening van de vaste naar de draaiende delen;
 • Sinds 1981 actief en produceert alleen palletwikkelaars. Alle kennis en energie wordt dan ook in de palletwikkelaars gestoken. Het resultaat: hoogwaardige, doordachte, geavanceerde wikkelaars.

Waarom geen ringwikkelaar?

 • STREMA® gelooft niet in het concept ringwikkelaar. Deze heeft te veel bewegende en kwetsbare delen;
 • STREMA® heeft een alternatief bedacht in de vorm van een dubbelkops armwikkelaar. De capaciteit is minstens even hoog of zelfs hoger, weinig bewegende kwetsbare delen. Maximale eenvoud, lange levensduur, weinig onderhoud, maximale prestaties!
Benelux Placeholder
Benelux
locations Placeholder
locations

Strema B.V.

Brochure downloaden?

Heeft u interesse in één van onze producten? Vraag hier onze brochures aan.

Brochure aanvragen

© 2023 Strema B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline