Palletwikkelaar

Strema levert met

35 jaar ervaring

 • SAD 16B II

  draaitafel volautomaat

 • A 5000B II

  Draaiarm volautomaat

Palletwikkelaar

Een palletwikkelaar is in de meeste productiebedrijven onmisbaar. Alle producten die productiebedrijven produceren worden uiteindelijk vervoerd naar verschillende distributielocaties.

Om ladingen betrouwbaar en schadevrij bij het eindstation te krijgen zijn er een aantal criteria:

 1. Ladingen moeten goed gestapeld zijn. Dat betekent geen uitstekende delen of scheve stapels.
 2. Ladingen moeten goed verpakt zijn. Voldoende stabiliteit en een goede verbinding tussen pallet en lading is een vereiste. Daarbij is het wel van belang dat pallets ‘openblijven’ voor verdere transportmogelijkheden.

Meer weten over palletwikkelaars? Neem contact met ons op!

Wij delen onze kennis over palletwikkelaars graag met u!

Al 35 jaar houdt STREMA® zich bezig met de ontwikkeling en productie van geavanceerde palletwikkelaars. Onze klanten stellen steeds hogere verpakkingseisen, waaronder een stabiele verpakking tegen minimale verpakkingsmateriaalkosten. Dit vraagt om specialistische kennis. STREMA® heeft deze kennis in huis en delen deze graag met u!

Voorkom transportschade met een palletwikkelaar

Stapelt u vele ladingen op houten of kunststof pallets? Deze pallets dienen als drager voor de ladingen. De lading bestaat veelal uit losse componenten, zoals doosjes, trays of zakken. Wanneer deze ladingen onverpakt vervoerd worden ontstaat er veel transportschade, wat leidt tot verlies en een slechte naam. Om deze ladingen betrouwbaar en schadevrij bij de klant te kunnen krijgen is een goede verpakking essentieel. De meest gebruikte, efficiëntste en voordeligste vorm van het verpakken van een pallet is het omwikkelen van de ladingen met rekwikkelfolie.

Rekwikkelfolie

Rekwikkelfolie is een folie die speciaal gemaakt is om verstrekt te worden. Dit type folie kan tot wel 350% oprekken. Wat betekent dat in de praktijk? 1 meter ongerekte folie wordt 4,5 meter gerekte folie. Daarnaast is deze folie voorzien van een kleeflaag. Hiermee plakken de lagen tijdens het wikkelen aan elkaar en zorgen ze voor één geheel.

De noodzaak van een palletwikkelaar

Het verstrekken van rekwikkelfolie door een palletwikkelaar heeft meerdere doelen en meerdere voordelen. Het belangrijkste doel is een stabiele verpakking maken met voldoende ‘bundelende kracht’ aan de lading. Tevens mag de kracht op de hoeken van de lading niet te hoog zijn om beschadigingen en indrukkingen tegen te gaan. Bij onvoldoende verstrekking blijft de lading veel bewegen, de folie werkt als een elastiek en geeft niet het gewenste resultaat. Tevens gaat het folieverbruik omhoog.

Tijdens het verstrekken wordt de folie dunner, waardoor u een foliebesparing kan realiseren. Daarnaast beschermt de folie de lading tegen vocht en stof. U kunt er tevens voor kiezen om ook de bovenkant van de lading met een laagje folie af te dekken. Deze folie wordt niet verstrekt. Tot slot behoort het wikkelen met een andere kleur folie ook tot de mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld zwarte folie gebruiken bij diefstal gevoelige producten. Ook de gekleurde foliën zijn voor te rekken.

Het aanbrengen van rekwikkelfolie met een palletwikkelaar

Wikkelen met de hand, een semiautomatische palletwikkelaar of met een volautomatische palletwikkelaar. Alle drie de varianten zijn mogelijk. Wij lichten de verschillende mogelijkheden voor u toe:

Handmatig

Handmatig wikkelen wordt vaak toegepast bij erg lage capaciteiten of zeer grillige ladingen. Een nadeel is de zeer wisselende wikkelpatronen. Hierdoor komt het vaak voor dat niet alles uit de folie word benut. Bovendien is het zwaar werk met een lage capaciteit.

Semiautomatische palletwikkelaar

Een semiautomatische palletwikkelaar is ideaal wanneer de capaciteit te hoog is om alles met de hand te doen. Vanaf 5 pallets/uur wordt veelal een machine gebruikt. Een machine wikkelt steeds via hetzelfde patroon. Dit geeft een betere verpakking. Het voorreksysteem zorgt voor de juiste verstrekking van de folie. Met een semiautomatische palletwikkelaar bent u in staat om tot 20-25 pallets/uur te wikkelen, mede afhankelijk van de snelheid van de operator.

Vol automatische palletwikkelaar

Een vol automatische palletwikkelaar wordt toegepast wanneer er weinig bedienend personeel aanwezig is. Tevens liggen de capaciteiten vaak te hoog voor een semi automatische palletwikkelaar. Volautomatisch wikkelen wordt toegepast vanaf 10 pallets/uur.

De volautomatische palletwikkelaar heeft meerdere wikkelprogramma’s tot zijn beschikking. Bij een continue flow van pallets kan per lading een programma met de lading worden meegegeven. We lichten het proces van deze palletwikkelaar toe aan de hand van een voorbeeld:

Lading A is licht en behoeft maar weinig wikkelingen met folie. Lading B is zwaar en vraagt veel meer wikkelingen en ook andere folie instellingen dan lading A. Op deze manier worden verschillende soorten producten door elkaar op de juiste manier verpakt, zonder tussenkomst van een operator. Dit maakt het volautomatisch verwerken van pallets arbeidsextensief.

Waarom een palletwikkelaar kopen van STREMA®?

STREMA® ontwikkelt en produceert al meer dan 35 jaar alleen maar palletwikkelaars. Ondanks alle ontwikkelingen die worden gedaan op deze vorm van verpakken is er erg veel kennis in huis. Wij kunnen u alles vertellen over de producten die STREMA® biedt. STREMA® heeft door de jaren heen vele mijlpalen bereikt en zowel de organisatie als de omzet groeit nog steeds.

Constante hoge kwaliteit palletwikkelaars

Alle STREMA® machines zijn opgebouwd uit standaard A-componenten, veelal Duitse componenten. Deze componenten hebben een lange levensduur. Bovendien zijn ze overal verkrijgbaar. U als klant bent daarom niet afhankelijk van een bedrijf. Dit werkt kostenbesparend en houdt u flexibel.

Perfecte verpakking tegen lage kosten

Iedere STREMA® volautomatische palletwikkelaar heeft een perfect, goed regelbaar tweemotorig voorrek systeem. Hiermee is nagenoeg ieder soort lading goed te verpakken. Ook kunt u hiermee op de juiste positie in de lading de juiste voorrek en juiste aanlegspanning realiseren. Op deze manier wordt de wikkelfolie optimaal benut en blijven de verpakkingskosten laag.

Het vast sealen van de folie eind staart is standaard. Hiermee worden losse slierten voorkomen. Een zeer simpele folierolwissel maakt het leven van de operator aangenamer. Diverse instellingen in de PLC, te bedienen via het overzichtelijke Touch Panel, maakt een optimale verpakking van uw product mogelijk tegen zo laag mogelijk foliegebruik.

Pallet transportsystemen en veiligheidsvoorzieningen

Deze aanvullende onderdelen kunnen ook door STREMA® geleverd worden samen met de wikkelinstallatie. Daarnaast kunnen wij het totaalpakket ook in de besturing meenemen.

De producten van STREMA®

Semi automatische palletwikkelaars

Draaitafel palletwikkelaars en arm palletwikkelaars hebben we in ons pakket. Afhankelijk van de toepassing wordt voor een draaitafel palletwikkelaar of voor een arm palletwikkelaar gekozen. Indien één wikkelprogramma volstaat, kiezen we voor een zeer robuust en eenvoudig knoppen paneel. Wanneer er meerdere programmakeuzes gewenst zijn, kiezen we voor een Siemens Touch Panel.

Vol automatische palletwikkelaars

Ook hier hebben we draaitafel palletwikkelaars en arm palletwikkelaars in ons pakket. Wij bieden bewust geen ringwikkelaar aan. Met onze arm palletwikkelaars kunnen we alle functies uitvoeren op minimaal gelijke of hogere capaciteit dan een ringwikkelaar. Alleen dan met alle voordelen van een arm palletwikkelaar ten opzichte van een ringwikkelaar.

Zowel de STREMA® volautomatische draaitafel palletwikkelaars als de volautomatische arm palletwikkelaars hebben vele gelijke componenten. Ook de bediening van beide typen is gelijk. Dit maakt het voor het bedienend personeel eenvoudiger. Tevens zijn er minder reservedelen op voorraad noodzakelijk.

Zie hier een volautomatische palletwikkelaar in werking:

Veelgestelde vragen

Waarom STREMA® Benelux?

STREMA® Benelux is producent van geavanceerde hoge capaciteit palletwikkelaars. 

Service en ondersteuning?

CMS te Maarheeze verzorgt de montage, het onderhoud, en de service voor STREMA® in de Benelux. Duitse kwaliteit en Nederlandse service! 

Zuinig met verpakkingsmateriaal en toch stabiele ladingen?

Ja, STREMA® heeft een geavanceerd voorreksysteem, welke op diverse niveaus te regelen is tijdens het wikkelproces. Hierdoor ontstaat een stabiele verpakking tegen lage verpakkingskosten. De folie wordt aangebracht op plaatsen waar het nodig is. Besparing op uw variabele kosten begint dan ook bij STREMA®! 

Wat maakt STREMA® speciaal?

 • STREMA® produceert zeer betrouwbare en geavanceerde wikkelaars welke speciaal zijn ontworpen voor volcontinue bedrijven. Volcontinue boven de 80 pallets/uur is geen uitzondering; 
 • Zeer betrouwbare energievoorziening van de vaste naar de draaiende delen; 
 • Sinds 1981 actief en produceert alleen palletwikkelaars. Alle kennis en energie wordt dan ook in de palletwikkelaars gestoken. Het resultaat: hoogwaardige, doordachte, geavanceerde wikkelaars.

Waarom geen ringwikkelaar?

 • STREMA® gelooft niet in het concept ringwikkelaar. Deze heeft te veel bewegende en kwetsbare delen; 
 • STREMA® heeft een alternatief bedacht in de vorm van een dubbelkops armwikkelaar. De capaciteit is minstens even hoog of zelfs hoger, weinig bewegende kwetsbare delen. Maximale eenvoud, lange levensduur, weinig onderhoud, maximale prestaties!
Benelux Placeholder
Benelux
locations Placeholder
locations

Strema B.V.

Brochure downloaden?

Heeft u interesse in één van onze producten? Vraag hier onze brochures aan.

Brochure aanvragen

© 2021 Strema B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline