Palletwikkelaar

Strema levert met

35 jaar ervaring

  • SAD 16B II

    draaitafel volautomaat

  • A 5000B II

    Draaiarm volautomaat

Palletwikkelaar

Een palletwikkelaar is in de meeste productiebedrijven onmisbaar. Alle producten die productiebedrijven produceren moeten uiteindelijk vervoerd worden naar verschillende distributielocaties.

Om ladingen betrouwbaar en schadevrij bij het eindstation te kunnen krijgen zijn er een aantal criteria:

  1. Ladingen moeten goed gestapeld zijn. Dat betekent geen uitstekende delen of scheve stapels.
  2. Ladingen moeten goed verpakt zijn. Voldoende stabiliteit en een goede verbinding tussen pallet en lading is een vereiste. Daarbij is het wel van belang dat pallets ‘openblijven’ voor verdere transportmogelijkheden.

Meer weten over palletwikkelaars? Neem contact met ons op!

Wij delen onze kennis over palletwikkelaars graag met u!

Al 35 jaar houdt STREMA® zich bezig met de ontwikkeling en productie van geavanceerde palletwikkelaars. Onze klanten stellen steeds hogere verpakkingseisen, een stabiele verpakking tegen minimale verpakkingsmateriaalkosten. Dit vraagt om specialistische kennis. STREMA® heeft deze kennis in huis. Wij delen deze kennis graag met u!

Voorkom transportschade met een palletwikkelaar

Vele ladingen worden op houten of kunststof pallets gestapeld. Deze pallets dienen als drager voor de ladingen. De lading bestaat veelal uit losse componenten, zoals doosjes, trays of zakken. Wanneer deze ladingen onverpakt vervoerd zouden worden ontstaat er veel transportschade, wat leidt tot verlies en een slechte naam. Om deze ladingen betrouwbaar en schadevrij bij de klant te kunnen krijgen moeten deze goed verpakt worden. De meest gebruikte, efficiëntste en voordeligste vorm van pallet verpakken is het omwikkelen van de ladingen met rekwikkelfolie.

Rekwikkelfolie

Rekwikkelfolie is een folie die speciaal gemaakt is om verstrekt te worden. Rekwikkelfolie kan soms wel 350% worden opgerekt. Dat betekent dat in de praktijk? Van 1 meter ongerekte folie wordt 4,5 meter gerekte folie gemaakt. Daarnaast is deze folie voorzien van een kleeflaag. Hiermee plakken de lagen tijdens het wikkelen aan elkaar en zorgen voor één geheel.

De noodzaak van een palletwikkelaar

Het verstrekken van rekwikkelfolie door een palletwikkelaar heeft meerdere doelen en meerdere voordelen. Een doel is een stabiele verpakking maken met voldoende ‘bundelende kracht’ aan de lading. Tevens mag de kracht op de hoeken van de lading niet te hoog zijn om beschadigingen en indrukkingen tegen te gaan. Bij onvoldoende verstrekking blijft de lading veel bewegen, de folie werkt als een elastiek en geeft niet het gewenste resultaat. Tevens gaat het folieverbruik omhoog.

De folie wordt dunner tijdens het verstrekken, een foliebesparing wordt hiermee gerealiseerd. Daarnaast beschermt de folie de lading tegen vocht en stof. Ook de bovenkant van de lading kan worden afgedekt met een laagje folie. Deze folie wordt niet verstrekt. Het wikkelen met een andere kleur folie behoort ook tot de mogelijkheden, zwarte folie wordt vaak gebruikt bij diefstal gevoelige producten. Ook de gekleurde foliën zijn voor te rekken.

Het aanbrengen van rekwikkelfolie met een palletwikkelaar

Wikkelen met de hand, met een semiautomatische palletwikkelaar of met een volautomatische palletwikkelaar. Alle drie de varianten zijn mogelijk. Wij lichten de mogelijkheden voor u toe:

Handmatig

Wordt vaak toepast bij erg lage capaciteiten of zeer grillige ladingen. Nadeel zeer wisselende wikkelpatronen, niet alles uit de folie wordt benut. Zwaar werk en lage capaciteit.

Semiautomatische palletwikkelaar

Een semiautomatische palletwikkelaar wordt toepast wanneer de capaciteit te hoog is om alles met de hand te doen. Vanaf 5 pallets/uur wordt veelal een machine gebruikt. Een machine wikkelt steeds via hetzelfde patroon. Dit geeft een betere verpakking. Het voorreksysteem zorgt voor de juiste verstrekking van de folie. Met een semiautomatische palletwikkelaar ben je in staat om tot 20-25 pallets/uur te wikkelen, mede afhankelijk van de snelheid van de operator.

Vol automatische palletwikkelaar

Een vol automatische palletwikkelaar wordt toepast wanneer er weinig bedienend personeel aanwezig is. Tevens liggen de capaciteiten vaak te hoog voor een semi automatische palletwikkelaar. Volautomatisch wikkelen wordt toegepast vanaf 10 pallets/uur.

De volautomatische palletwikkelaar heeft meerdere wikkelprogramma’s tot zijn beschikking. Bij een continue flow van pallets kan per lading een programma met de lading worden meegegeven. Het proces van deze palletwikkelaar wordt toegelicht aan de hand van een voorbeeld:

Lading A is licht en behoeft maar weinig wikkelingen met folie. Lading B is zwaar en vraagt veel meer wikkelingen en ook andere folie instellingen dan lading A. Op deze manier kunnen verschillende soorten producten door elkaar op de juiste manier verpakt worden zonder tussenkomst van een operator. Dit maakt het volautomatisch verwerken van pallets arbeidsextensief.

Waarom een palletwikkelaar kopen van STREMA®?

STREMA® ontwikkelt en produceert al meer dan 35 jaar alleen maar palletwikkelaars. Ondanks alle ontwikkelingen die worden gedaan op deze vorm van verpakken is er erg veel kennis in huis. Wij kunnen u alles vertellen over de producten die STREMA® biedt. STREMA® heeft door de jaren heen vele mijlpalen bereikt en de organisatie en omzet groeit nog steeds.

Constante hoge kwaliteit palletwikkelaars

Alle STREMA® machines zijn opgebouwd uit standaard A-componenten, veelal Duitse componenten. Deze componenten hebben een lange levensduur. Ook zijn deze overal verkrijgbaar. U als klant wordt niet afhankelijk van een bedrijf. Dit werkt kostenbesparend en houdt u flexibel.

Perfecte verpakking tegen lage kosten

Iedere STREMA® volautomatische palletwikkelaar heeft een perfect, goed regelbaar tweemotorig voorrek systeem. Hiermee is nagenoeg ieder soort lading goed te verpakken. Ook kan op de juiste positie in de lading de juiste voorrek en juiste aanlegspanning worden gerealiseerd. Op deze manier wordt de wikkelfolie optimaal benut en blijven de verpakkingskosten laag.

Het vast sealen van de folie eind staart is standaard. Hiermee worden losse slierten voorkomen. Een zeer simpele folierolwissel maakt het leven van de operator aangenamer. Diverse instellingen in de PLC, te bedienen via het overzichtelijke Touch Panel, maakt een optimale verpakking van uw product mogelijk tegen zo laag mogelijk foliegebruik.

Pallet transportsystemen en veiligheidsvoorzieningen

Deze aanvullende onderdelen kunnen ook door STREMA® geleverd worden samen met de wikkelinstallatie. Het totaalpakket kan ook in de besturing worden meegenomen.

De producten van STREMA®

Semi automatische palletwikkelaars

Draaitafel palletwikkelaars en arm palletwikkelaars hebben we in ons pakket. Afhankelijk van de toepassing wordt voor een draaitafel palletwikkelaar of voor een arm palletwikkelaar gekozen. Indien één wikkelprogramma volstaat kiezen we voor een zeer robuust en eenvoudig knoppen paneel. Wanneer er meerdere programmakeuzes gewenst zijn, kiezen we voor een Siemens Touch Panel.

Vol automatische palletwikkelaars

Ook hier hebben we draaitafel palletwikkelaars en arm palletwikkelaars in ons pakket. Wij bieden bewust geen ringwikkelaar aan. Met onze arm palletwikkelaars kunnen we alle functies uitvoeren op minimaal gelijke of hogere capaciteit dan een ringwikkelaar. Alleen dan met alle voordelen van een arm palletwikkelaar ten opzichte van een ringwikkelaar.

Zowel de STREMA® volautomatische draaitafel palletwikkelaars als de volautomatische arm palletwikkelaars hebben vele gelijke componenten. Ook de bediening van beide typen is gelijk. Dit maakt het voor het bedienend personeel eenvoudiger. Tevens zijn er minder reservedelen op voorraad noodzakelijk.

Zie hier een volautomatische palletwikkelaar in werking:

Benelux Placeholder
Benelux
locations Placeholder
locations

Strema B.V.

Brochure downloaden?

Heeft u interesse in één van onze producten? Vraag hier onze brochures aan.

Brochure aanvragen

© 2020 Strema B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline