wikkelmachine
Strema levert met
35 jaar ervaring

 • SAD 16B II

  draaitafel volautomaat

 • A 5000B II

  Draaiarm volautomaat

Een wikkelmachine van STREMA®

Een wikkelmachine van STREMA zorgt ervoor dat producten schadevrij bij uw klant terechtkomen. Bij STREMA weten wij als geen ander aan welke eisen een wikkelmachine moet voldoen. Daarom hebben wij deze eisen voor u op een rijtje gezet:

 1. Het is essentieel dat een pallet correct is gestapeld. Wanneer producten scheef op de pallet staan of als er uitstekende delen zijn, levert dat problemen op tijdens het inladen en vervoeren;
 2. De lading zelf moet goed verpakt worden. Daarvoor zijn de parameters bepalend;
 3. De rekwikkelfolie moet van constante kwaliteit zijn;
 4. Een wikkelmachine moet het maximale uit de rekwikkelfolie halen.

Met deze eisen in het achterhoofd heeft STREMA verschillende wikkelmachines ontwikkeld.

Wilt u meer weten over wikkelmachines van STREMA? Neem dan contact met ons op!

Wij delen onze kennis over onze wikkelmachine graag met u!

STREMA® is al 35 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van geavanceerde foliewikkelaars. Wij begrijpen dat onze steeds hogere eisen stellen aan verpakkingen. Zoals een stabiele verpakking tegen minimale kosten voor verpakkingsmateriaal. Onze specialistische kennis op dit gebied delen wij graag met u.

Wat maakt de wikkelmachine van STREMA uniek?

Bij de wikkelmachines van STREMA wordt gebruikt gemaakt van een armwikkelaar. Dat is uniek want in de meeste gevallen wordt gebruikt gemaakt van een ringwikkelaar. Beide varianten behalen een hoge capaciteit, maar de armwikkelaar van STREMA heeft de volgende voordelen:

 • Zeer eenvoudig en effectief concept met bewegende delen;
 • Lage verticale snelheden;
 • Weinig massa te plaatsen;
 • Zeer betrouwbare energievoorziening;
 • Maximale grip op het wikkelproces;
 • Energiezuinig, kleinere voetafdruk;
 • Ergonomisch design;
 • Lagere Total Cost of Ownership (TCO).

Benieuwd hoe wij deze voordelen behalen? Bekijk dan het onderstaande filmpje.

Meest voorkomende problemen bij andere wikkelmachines

Wat bij verreweg de meeste magazijnen het probleem is wanneer een magazijn gebruik maakt van een ringwikkelaar met een slechte energieoverdracht. Omdat de aansluiting gaat haperen vanwege de slechte energieoverdracht zorgt dat ervoor dat de folie slecht wordt toegepast op de verpakkingen.

Onderhoudskosten

Bij de meeste ringwikkelaars is ook een veelvoorkomend probleem de aanwezigheid van een open sleepring, wat verschillende problemen met zich meebrengt, zoals de toegang van vuil en het ontstaan van potentieel gevaarlijke vonken naar buiten toe. Bij STREMA hebben we dit probleem aangepakt door onze wikkelmachines te voorzien van een gesloten sleepring. Hiermee voorkomen we dergelijke situaties en waarborgen we optimale veiligheid en duurzaamheid voor onze klanten.

Productieverlies

Omdat de sleepring vaak ook groter is bij ringwikkelaars, gebruikt de ringwikkelaar ook meer folie. Bij Strema zijn de sleepringen kleiner, waardoor er minder folie wordt gebruikt en de folie wordt strakker aangebracht op pallets.

Daarnaast komt er ook veel slijtage aan de draaiende ring. Wanneer dat gebeurt moet de ring vervangen worden. En dat zorgt voor productieverlies als er vaak onderhoud gepleegd moet worden.

Meer balans met de wikkelmachine van STREMA

Met de wikkelmachines van STREMA is er een goede energie overdracht. Dat zorgt ervoor dat bij Strema de folie wel goed wordt aangebracht op pallets. Dit zorgt voor minder ergernis bij uw personeel tijdens het sealproces dan bij andere ringwikkelaars.

Wikkelmachine SAR 18

Neem vandaag contact op over de wikkelmachine!

Bent u enthousiast geworden over de wikkelmachines van STREMA? Neem dan contact met ons op.

Werkwijze STREMA®

Bij STREMA® hebben we een duidelijke werkwijze die van begin tot einde transparant is. Vanaf het moment dat u ons kiest tot aan de levering, weten wij precies waar u aan toe bent.

Ons team maakt eerst een voorstel en na een akkoord beginnen met de productie. De palletwikkelmachine wordt hier volledig opgebouwd en getest. Het is ook mogelijk om de machine op te halen. Vervolgens wordt de installatie afgebouwd en getransporteerd naar uw locatie waar we de machine opbouwen en laten werken. Tot slot worden uw operators en monteurs opgeleid en getraind.

A 4000B II Wikkelmachine van strema benelux

Veelgestelde vragen

Wat is een wikkelmachine en waarvoor wordt het gebruikt?

Een wikkelmachine is een apparaat dat wordt gebruikt om goederen of objecten te omwikkelen met folie of een vergelijkbaar materiaal, zoals stretchfolie. Een wikkelmachine wordt gebruikt om veilige en stabiele verpakking te creëren rond de lading, waardoor deze beschermd blijft tijdens transport en opslag.

Hoe werkt een wikkelmachine?

Een wikkelmachine werkt door een rol rekfolie af te rollen terwijl het tegelijkertijd om een object, zoals een pallet met goederen, draait. De folie wordt strak aangebracht rond de lading, waarbij meerdere lagen worden gecreëerd voor extra stabiliteit.

Biedt STREMA ondersteuning en training voor het gebruik van hun wikkelmachines?

CMS te Maarheeze verzorgt de montage, het onderhoud, en de service voor STREMA® in de Benelux. Duitse kwaliteit en Nederlandse service!

Kan een wikkelmachine worden aangepast aan specifieke vereisten?

Ja bij STREMA is dit mogelijk. Neem contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. 

Welke soorten wikkelmachines biedt STREMA Benelux aan?

Bekijk ons assortiment om al onze wikkelmachines te zien.

Welke wikkelmachine past het beste bij mijn bedrijf?

Wij raden u aan om vrijblijvend contact op te nemen met onze gespecialiseerde teamleden om de ideale wikkelmachine voor uw bedrijf te bepalen. Door samen te werken, kunnen we de wikkelmachines identificeren die het meest geschikt zijn voor uw specifieke behoeften en eisen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken welke wikkelmachine het beste bij uw bedrijf past.

Benelux Placeholder
Benelux
locations Placeholder
locations

Strema B.V.

Brochure downloaden?

Heeft u interesse in één van onze producten? Vraag hier onze brochures aan.

Brochure aanvragen

© 2024 Strema B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline