wikkelmachine
Strema levert met
35 jaar ervaring

 • SAD 16B II

  draaitafel volautomaat

 • A 5000B II

  Draaiarm volautomaat

Een wikkelmachine van STREMA®

Een wikkelmachine van STREMA zorgt ervoor dat producten schadevrij bij uw klant terechtkomen. Bij STREMA weten wij als geen ander aan welke eisen een wikkelmachine moet voldoen. Daarom hebben wij deze eisen voor u op een rijtje gezet:

 1. Het is essentieel dat een pallet correct is gestapeld. Wanneer producten scheef op de pallet staan of als er uitstekende delen zijn, levert dat problemen op tijdens het inladen en vervoeren;
 2. De lading zelf moet goed verpakt worden. Daarvoor zijn de parameters bepalend;
 3. De rekwikkelfolie moet van constante kwaliteit zijn;
 4. Een wikkelmachine moet het maximale uit de rekwikkelfolie halen.

Met deze eisen in het achterhoofd heeft STREMA verschillende wikkelmachines ontwikkeld.

Wilt u meer weten over wikkelmachines van STREMA? Neem dan contact met ons op!

Wij delen onze kennis over onze wikkelmachine graag met u!

STREMA® is al 35 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van geavanceerde foliewikkelaars. Wij begrijpen dat onze steeds hogere eisen stellen aan verpakkingen. Zoals een stabiele verpakking tegen minimale kosten voor verpakkingsmateriaal. Onze specialistische kennis op dit gebied delen wij graag met u.

Wat maakt de wikkelmachine van STREMA uniek?

Bij de wikkelmachines van STREMA wordt gebruikt gemaakt van een armwikkelaar. Dat is uniek want in de meeste gevallen wordt gebruikt gemaakt van een ringwikkelaar. Beide varianten behalen een hoge capaciteit, maar de armwikkelaar van STREMA heeft de volgende voordelen:

 • Zeer eenvoudig en effectief concept met bewegende delen;
 • Lage verticale snelheden;
 • Weinig massa te plaatsen;
 • Zeer betrouwbare energievoorziening;
 • Maximale grip op het wikkelproces;
 • Energiezuinig, kleinere voetafdruk;
 • Ergonomisch design;
 • Lagere Total Cost of Ownership (TCO).

Benieuwd hoe wij deze voordelen behalen? Bekijk dan het onderstaande filmpje.

Meest voorkomende problemen bij andere wikkelmachines

Wat bij verreweg de meeste magazijnen het probleem is, is dat zij een ringwikkelaar gebruiken met een slechte energieoverdracht. Omdat de aansluiting gaat haperen vanwege de slechte energieoverdracht zorgt dat ervoor dat de folie slecht wordt toegepast op de verpakkingen.

Onderhoudskosten

Een veelvoorkomend probleem bij de meeste ringwikkelaars is de aanwezigheid van een open sleepring. Dit brengt verschillende problemen met zich mee, waaronder de vrije toegang van vuil en het ontstaan van vonken die naar buiten kunnen treden.

Deze combinatie kan leiden tot gevaarlijke situaties en aanzienlijke slijtage. Bij Strema pakken we dit probleem aan door onze wikkelmachines uit te rusten met een gesloten sleepring. Op deze manier voorkomen we dergelijke situaties en garanderen we optimale veiligheid en duurzaamheid.

Productieverlies

Omdat de sleepring vaak ook groter is bij ringwikkelaars, gebruikt de ringwikkelaar ook meer folie. Bij Strema zijn de sleepringen kleiner, waardoor er minder folie wordt gebruikt en de folie wordt strakker aangebracht op pallets.

Daarnaast komt er ook veel slijtage aan de draaiende ring. Wanneer dat gebeurt moet de ring vervangen worden. En dat zorgt voor productieverlies als er vaak onderhoud gepleegd moet worden.

Meer balans met de wikkelmachine van Strema

Met de wikkelaars van Strema is er wel een goede energie overdracht. Dat zorgt ervoor dat bij Strema de folie wel goed wordt aangebracht op pallets. Dit zorgt voor minder ergernis bij uw personeel tijdens het sealproces dan bij andere ringwikkelaars.

Rekwikkelfolie van STREMA

De wikkelmachines van STREMA maken gebruik van rekwikkelfolie. Het unieke van rekwikkelfolie is dat het tot wel 350% kan oprekken! Dus folie dat 1 meter lang is, wordt opgerekt tot 4,5 meter met de palletwikkelmachines van STREMA. Het voordeel van rekken is dat het voor ‘’bundelende kracht’’ zorgt en dat het bespaart op het gebruik van folie. Met rekwikkelfolie zorgt u voor een stabiele verpakking van uw lading met voldoende ‘’bundelende kracht’’.

Daarbij is ook de mogelijkheid om de bovenkant van uw lading te voorzien van rekwikkelfolie. Niet alleen zorgt het wikkelen voor een stabiele en betrouwbare verpakking, maar het folie beschermt uw producten ook tegen stof en vocht. Mocht u daarbij producten vervoeren die diefstalgevoelig zijn, kies dan voor zwart rekwikkelfolie. Op deze manier blijven uw producten uit het zicht.

Wikkelmachine SAR 18

Neem vandaag contact op over de wikkelmachine!

Bent u enthousiast geworden over de wikkelmachines van STREMA? Neem dan contact met ons op.

Werkwijze STREMA®

Bij STREMA® hebben we een duidelijke werkwijze die van begin tot einde transparant is. Vanaf het moment dat u ons kiest tot aan de levering, weten wij precies waar u aan toe bent.

Ons team maakt eerst een voorstel en na een akkoord beginnen met de productie. De palletwikkelmachine wordt hier volledig opgebouwd en getest. Het is ook mogelijk om de machine op te halen. Vervolgens wordt de installatie afgebouwd en getransporteerd naar uw locatie waar we de machine opbouwen en laten werken. Tot slot worden uw operators en monteurs opgeleid en getraind.

A 4000B II Wikkelmachine van strema benelux

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van de wikkelmachines van STREMA?

Het doel is om uw producten schadevrij bij de klant te laten aankomen. Dit gebeurt door middel van het correct stapelen van producten op een pallet en het vervolgens goed te verpakken van de lading. Met als resultaat een betrouwbare verpakking die bescherming bidt tegen stof en vocht.

Waarom STREMA® Benelux?

STREMA® Benelux is producent van geavanceerde hoge capaciteit palletwikkelaars. Kies voor STREMA omdat:

 • STREMA® een diepgaande kennis bezit van eisen waaraan een wikkelmachine moet voldoen.
 • STREMA® maakt gebruik van armwikkelaars die tal van voordelen biedt.
 • De wikkelmachines van STREMA® maken gebruik van rekwikkelfolie voor een betrouwbare en duurzame verpakking tegen vocht en stof. 

Wie doet de service en ondersteuning?

CMS te Maarheeze verzorgt de montage, het onderhoud, en de service voor STREMA® in de Benelux. Duitse kwaliteit en Nederlandse service!

Hoe is STREMA® zuinig met verpakkingsmateriaal met toch een stabiele lading?

STREMA® heeft een geavanceerd voorreksysteem, die op diverse niveaus te regelen is tijdens het wikkelproces. Hierdoor ontstaat een stabiele verpakking tegen lage verpakkingskosten. De folie wordt aangebracht op plaatsen waar het nodig is. Besparing op uw variabele kosten begint dan ook bij STREMA®!

Waarom geen ringwikkelaar?

 • STREMA® gelooft niet in het concept ringwikkelaar. Deze heeft te veel bewegende en kwetsbare delen;
 • STREMA® heeft een alternatief bedacht in de vorm van een dubbelkops armwikkelaar. De capaciteit is minstens even hoog of zelfs hoger, weinig bewegende kwetsbare delen. Maximale eenvoud, lange levensduur, weinig onderhoud, maximale prestaties!

Welke soorten wikkelmachines biedt STREMA Benelux aan en welke past het beste bij mijn bedrijf?

Bekijk ons assortiment om al onze wikkelmachines te zien. Om te bepalen welke wikkelmachine het beste bij uw bedrijf past, is het verstandig om geheel vrijblijvend contact op te zoeken met onze specialisten. Samen bepalen wij welke wikkelmachines het beste is voor uw bedrijf.

Benelux Placeholder
Benelux
locations Placeholder
locations

Strema B.V.

Brochure downloaden?

Heeft u interesse in één van onze producten? Vraag hier onze brochures aan.

Brochure aanvragen

© 2023 Strema B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline