Pallets Sealen
Strema levert met
35 jaar ervaring

 • SAD 16B II

  draaitafel volautomaat

 • A 5000B II

  Draaiarm volautomaat

Pallet Sealmachine van STREMA®

Wilt u een hoge capaciteit behalen en daarbij de kwaliteit van uw producten waarborgen? Dan is een pallet sealmachine wat voor u! Door uw producten met behulp van een pallet sealmachine te verpakken, kunt u ervan uitgaan dat uw producten schadevrij bij uw klanten aankomen.

De seal-oplossingen van Strema Benelux

STREMA® heeft door jarenlange ervaring veel kennis op het gebied van pallet sealmachines. Onze expertise is terug te vinden in de geavanceerde sealmachines die een hoge capaciteit aankunnen. Pallets sealen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Verpakkingsmateriaal is erg belangrijk wanneer u ervoor kiest om uw producten op pallets te vervoeren. Met behulp van rekwikkelfolie wordt de pallet stabiel verpakt met een beschermende functie. Naast de bescherming tijdens het vervoer, beschermt de folie ook uw producten tegen vocht en stof. Bij STREMA® hebben wij verschillende pallet sealmachines die betrouwbaar resultaat leveren.

Wij delen onze kennis over Pallet Sealmachines graag met u!

Al 35 jaar houdt STREMA® zich bezig met de ontwikkeling en productie van geavanceerde pallet sealmachines. Onze klanten stellen steeds hogere verpakkingseisen, een stabiele verpakking tegen minimale verpakkingsmateriaalkosten. Dit vraagt om specialistische kennis. STREMA® heeft deze kennis in huis. Wij delen deze kennis graag met u!

Waarom een pallet wikkelen met wikkelfolie?

Deze vraag staat centraal aangezien verpakkingsmaterialen en foliewikkelaars kostenverhogend zijn. Nagenoeg alle producten die gestapeld worden op pallets zijn niet stabiel genoeg om zonder een verpakking te vervoeren. Er moet een vorm van verpakken worden gekozen voor deze ladingen.

Het verpakken van deze ladingen kan op meerdere manieren gebeuren. Het wikkelen met rekwikkelfolie aan de hand van een wikkelmachine is de meest toegepaste vorm, het meest flexibel en de goedkoopste optie.

Waarom de wikkelfolie voorrekken?

De rekwikkelfolie die voor het verpakken van ladingen wordt gebruikt is gemaakt om te worden voorgerekt. Door dit voorrekken worden de eigenschappen van de rekwikkelfolie verbeterd, dit geeft uiteindelijk een betere verpakking. Zo zijn er rekwikkelfoliën in de markt die tot 350% kunnen worden opgerekt.

Dat betekent, 1 meter ongerekte folie wordt opgerekt tot 4,5 meter. De meest gebruikte diktes van de ongerekte rekwikkelfoliën variëren tussen de 15 en 23 micron.

Zie hier hoe pallets sealen in zijn werking:

Handmatig pallet sealen is verleden tijd

Wanneer u ervoor kiest om uw pallets handmatig te sealen, is dit erg arbeidsintensief en daarbij niet gebruiksvriendelijk. Eigenlijk is dit ook niet te doen wanneer u wilt gaan voor een hoge capaciteit. STREMA® heeft dé oplossing voor dit probleem. Wij bieden twee soorten automatische sealmachines aan die uw producten op een efficiënte manier verpakken.

Semiautomatische sealmachines

Semiautomatische sealmachines zijn ideaal wanneer u een hoge capaciteit aan pallets per uur wilt wikkelen. De capaciteit die deze machines behalen zijn 20-25 pallets per uur. Doordat het wikkelen automatisch wordt gedaan, zal dit leiden tot hetzelfde wikkelpatroon bij elke palletlading. Daarnaast wordt er bij een automatische sealmachine gebruik gemaakt van een voorreksysteem die ervoor zorgt dat de wikkelfolie het gewenste voorrekpercentage behaald.

Volautomatische sealmachines

Wilt u het sealen van pallets volledige automatisch hebben? Dan raden wij u aan om een volautomatische sealmachine aan te schaffen. Het enige wat handmatig zou moeten gebeuren, is het vervangen van de folierol. Verder heeft u er geen omkijken meer naar, want het verpakken van de ladingen zal volledig automatisch verlopen. Aan de hand van verschillende wikkelprogramma’s kunt u kiezen welk programma het beste aansluit bij uw wensen. Daarnaast kan deze sealmachine zich aanpassen aan verschillende ladingen om zo de pallets op de juiste manier te wikkelen.

Lange levensduur, betrouwbaar en lage onderhoudskosten

STREMA® bouwt all haar producten op uit A-kwaliteitscomponenten. Dit heeft meerdere voordelen:

 • A-componenten zijn betrouwbaar
 • Deze A-componenten hebben een lange levensduur
 • Zijn overal verkrijgbaar, u als klant wordt daardoor niet afhankelijk van één leverancier
 • Samen resulteren deze in lage onderhoudskosten

Waarom een sealmachine kopen van Strema?

STREMA® staat voor hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijke sealmachines. Onze pallet sealmachines worden ontwikkeld en gebouwd bij ons moederbedrijf in Duitsland. U kunt van ons specialistische kennis en ervaring verwachten met als resultaat kwalitatief hoogwaardige pallet sealmachines met een lange levensduur. Neem gerust een kijkje in ons assortiment om meer te weten te komen over onze producten. Ook kunt u contact met ons opnemen wanneer u vragen heeft, wij staan u graag te woord!

Lees over de ervaring van één van onze klanten

Het bedrijf PepsiCo Veurne kampte met oplopende kosten en afnemende productiviteit en zochten daarom vervanging voor hun ringwikkelaars. STREMA had voor PepsiCo de ideale oplossing met de dubbelkops armwikkelaars. Het resultaat? Een besparing van zo’n 20 tot 25% folie per pallet met daarbij 100 gesealde pallets per uur en nog veel meer voordelen. Lees het allemaal in dit artikel van PepsiCo Veurne.

Maak een keuze uit onze producten:

A 5000B II

 • Draaiarm systemen
 • Vol automaat draaiarm systemen
Volautomaat
Maximaal toerental: 50 RPM Capaciteit tot 150 pallets/uur

ASS 2000

 • Draaiarm systemen
 • Vol automaat draaiarm systemen
ASS 2000 strema benelux
Maximaal toerental: 15 RPM Capaciteit tot 40 pallets/uur

H 1400

 • Draaitafel systemen
 • Semi automatische draaitafel systemen
H 1400
De H 1400 draaitafelwikkelaar is een robuuste semi-automaat

Veelgestelde vragen

Waarom STREMA® Benelux?

STREMA® Benelux is producent van geavanceerde hoge capaciteit palletwikkelaars.

Service en ondersteuning?

CMS te Maarheeze verzorgt de montage, het onderhoud, en de service voor STREMA® in de Benelux. Duitse kwaliteit en Nederlandse service!

Zuinig met verpakkingsmateriaal en toch stabiele ladingen?

Ja, STREMA® heeft een geavanceerd voorreksysteem, welke op diverse niveaus te regelen is tijdens het wikkelproces. Hierdoor ontstaat een stabiele verpakking tegen lage verpakkingskosten. De folie wordt aangebracht op plaatsen waar het nodig is. Besparing op uw variabele kosten begint dan ook bij STREMA®!

Wat maakt STREMA® speciaal?

 • STREMA® produceert zeer betrouwbare en geavanceerde wikkelaars welke speciaal zijn ontworpen voor volcontinue bedrijven. Volcontinue boven de 80 pallets/uur is geen uitzondering;
 • Zeer betrouwbare energievoorziening van de vaste naar de draaiende delen;
 • Sinds 1981 actief en produceert alleen palletwikkelaars. Alle kennis en energie wordt dan ook in de palletwikkelaars gestoken. Het resultaat: hoogwaardige, doordachte, geavanceerde wikkelaars.
Benelux Placeholder
Benelux
locations Placeholder
locations

Strema B.V.

Brochure downloaden?

Heeft u interesse in één van onze producten? Vraag hier onze brochures aan.

Brochure aanvragen

© 2024 Strema B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline